Tuoreita suomalaisia mansikoita on aina heti ostettava kun niitä kojuille ilmestyy! Kakuista tulee kesäisen näköisiä kun koristelee mansikoilla ja ne sopivatkin kesän juhliin hyvin. :) Tämä ohje on 20cm irtopohjavuokaan tehty.
Tarvitset:
Pohja:
185g Wilhelmina keksejä
75g voita
Täyte:
2,5dl vispikermaa
250g mansikoita
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3rkl kiehuvaa vettä
Koristeluun:
50g valkosuklaata
mansikoita oman maun mukaan
Murskaa keksit pieneksi muruksi tehosekoittimessa tai kulhossa kauhan päällä hakaten.
Sulata voi ja sekoita se keksimurun sekaan.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekä sokerit joukkoon.
Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita sose tuorejuustokerman joukkoon.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen hyvin.
Kaada liivate ohuena nauhana täytteen sekaan kokoajan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2h, mielellään yön yli.
Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.