Tuoreita suomalaisia mansikoita on aina heti ostettava kun niitä kojuille ilmestyy! Kakuista tulee kesäisen näköisiä kun koristelee mansikoilla ja ne sopivatkin kesän juhliin hyvin. :) Tämä ohje on 20cm irtopohjavuokaan tehty.

IMG_8512.jpg

Tarvitset:

Pohja:

185g Wilhelmina keksejä

75g voita

Täyte:

2,5dl vispikermaa

250g mansikoita

200g maustamatonta tuorejuustoa

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

3 liivatelehteä

3rkl kiehuvaa vettä

Koristeluun:

50g valkosuklaata

mansikoita oman maun mukaan

 

Murskaa keksit pieneksi muruksi tehosekoittimessa tai kulhossa kauhan päällä hakaten.

Sulata voi ja sekoita se keksimurun sekaan.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sekä sokerit joukkoon.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella ja sekoita sose tuorejuustokerman joukkoon.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen hyvin.

Kaada liivate ohuena nauhana täytteen sekaan kokoajan hyvin sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2h, mielellään yön yli.

Koristele mansikoilla ja valkosuklaalla.

IMG_8517.jpg