Ensimmäisestä joulukalenterin luukusta löytyy ihanan raikas sitruunamrenki torttu. Maistoin tällaista ensimmäisen kerran tässä syksyllä Kakkugallerian kakkubuffetissa ja oli sen verran hyvää, että pakko oli päästä kotonakin kokeilemaan!
Tarvitset
pohja:
150g margariinia
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
0,5tl leivinjauhetta
3rkl vettä
sitruunatäyte:
1,5dl kylmää vettä
1,5dl sokeria
3rkl maissitärkkelystä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
5 keltuaista
50g voita
marenki:
5 valkuaista
1,5dl sokeria
Nypi jauhot, sokeri, leivinjauhe ja voi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita käsin.
Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 15 minuuttia.
Tee sitruunatäyte. Mittaa kaikki täytteen ainekset kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna liedellä kokoajan sekoittaen kunnes täyte sakenee ja pulpahtaa. Levitä täyte pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa vielä hetki. Pursota tai levitä marenki piirakan päälle (itse levitin).
Paista uunissa vielä n.5 minuuttia tai kunnes marenki on saanut väriä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.