Paras tapa aloittaa viikonloppuaamu on syödä vastaleivottuja sämpylöitä! Suoraan uunista tulleen sämpylän päälle ei tarvitse mielestäni mitään muuta kun voita, kun ne ovat niin hyviä.
Tarvitset
5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl sokeria
4dl kaurahiutaleita
8dl vehnäjauhoja
2/3dl oliiviöljyä
Lämmitä vesi 42 asteiseksi, lisää veteen kuivahiiva, suola ja sokeri.
Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja n. 4dl jauhoista.
Lisää loput jauhot kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa vielä öljy ja vaivaa hyvin.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.
Pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle uunipellille, laita liina päälle ja anna kohota vielä 20 minuuttia.
Paista 225 asteessa n. 13 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.