IMG_8130%20%282%29.jpg

Paras tapa aloittaa viikonloppuaamu on syödä vastaleivottuja sämpylöitä! Suoraan uunista tulleen sämpylän päälle ei tarvitse mielestäni mitään muuta kun voita, kun ne ovat niin hyviä.

Tarvitset

5dl vettä

1pss kuivahiivaa

1tl suolaa

1rkl sokeria

4dl kaurahiutaleita

8dl vehnäjauhoja

2/3dl oliiviöljyä

 

Lämmitä vesi 42 asteiseksi, lisää veteen kuivahiiva, suola ja sokeri.

Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja n. 4dl jauhoista.

Lisää loput jauhot kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa vielä öljy ja vaivaa hyvin.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia.

Pyörittele taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle uunipellille, laita liina päälle ja anna kohota vielä 20 minuuttia.

Paista 225 asteessa n. 13 minuuttia.

IMG_8131%20%282%29.jpg