limppu23.jpg

Herkullista joululimppua joulupöytään! Itse tykkään kovasti joululeipien makeudesta ja päätin kokeilla leipoa itse leivät joulupöytään. Tällä ohjeella saat kaksi limppua, toisen voit viedä vaikka tuliaisiksi jouluna!

Tarvitset

5dl piimää

1pss kuivahiivaa

1,5dl siirappia

2tl suolaa

2tl jauhettua pomeranssia

5dl ruisjauhoja

6dl vehnäjauhoja

2rkl oliiviöljyä

Pinnalle 0,5dl vettä ja 2rkl siirappia

 

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi ja mausteet.

Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja sekoita jauhot piimäseokseen.

Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lisää loppu vaiheessa öljy.

Anna taikinan kohota tunti.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä niistä leivät leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota vielä 45 minuuttia.

Paista uunissa 200 asteessa ensin 40 minuuttia, jonka jälkeen voitele leivät vesisiirappiseoksella ja laita uuniin vielä 5 minuutiksi.

IMG_7766a.jpg