Herkullista joululimppua joulupöytään! Itse tykkään kovasti joululeipien makeudesta ja päätin kokeilla leipoa itse leivät joulupöytään. Tällä ohjeella saat kaksi limppua, toisen voit viedä vaikka tuliaisiksi jouluna!
Tarvitset
5dl piimää
1pss kuivahiivaa
1,5dl siirappia
2tl suolaa
2tl jauhettua pomeranssia
5dl ruisjauhoja
6dl vehnäjauhoja
2rkl oliiviöljyä
Pinnalle 0,5dl vettä ja 2rkl siirappia
Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi ja mausteet.
Sekoita kuivahiiva ruisjauhojen joukkoon ja sekoita jauhot piimäseokseen.
Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lisää loppu vaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota tunti.
Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä niistä leivät leivinpaperoidulle pellille. Anna kohota vielä 45 minuuttia.
Paista uunissa 200 asteessa ensin 40 minuuttia, jonka jälkeen voitele leivät vesisiirappiseoksella ja laita uuniin vielä 5 minuutiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.