Vappuna halusin tehdä joko munkkeja tai donitseja ja päädyinkin donitseihin kun muistelin viime vuotista munkkien paistoa ja sitä jännitystä mitä se sai aikaan. :D Löysin aivan mahtavan reseptin täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/ne-maailman-parhaat-donitsit-uunissa.html ja päätin kokeilla. Kävin vain ensin metsästämässä donitsipellin itselleni ja pelti osoittautui todella käteväksi ja helpoksi! Kuorrutin donitsit vielä valkosuklaalla, maitosuklaalla sekä kinuskilla ja koristelin strösseleillä, ihan kun Arnoldsissa! 

IMG_8424%20%28533x800%29.jpg

Tarvitset: (12 donitsia)

0,5dl öljyä

1,25dl piimää

1 muna

1dl sokeria

0,5tl suolaa

3dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5tl soodaa

1tl vaniljasokeria

1tl kardemummaa

 

Voiteluun:

50g voita

 

Kinuskikuorrute:

2dl kuohukermaa

2dl fariinisokeria

1dl kidesokeria

1rkl voita

Keitä kermaa ja sokereita niin kauan että seos sakeutuu. Lisää lopuksi voi. Dippaa donitseja kinuskiin ja anna jähmettyä.

 

Suklaakuorrutteet:

200g maitosuklaata tai valkosuklaata

3/4dl kuohukermaa

1rkl voita

Sulata suklaa kerman joukkoon kattilassa. Lisää lopuksi voi. Dippaa donitseja suklaaseokseen ja anna jähmettyä.

 

Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa keskenään. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää nesteiden joukkoon kevyesti sekoittaen.

Öljyä donitsipelti. Laita taikina pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä (voit käyttää myös pursotinta).

Täytä donitsipellin kolot taikinalla noin puoleen väliin (mielummin alle kuin yli).

Paista uunissa keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 minuuttia.

Voitele uunista tulleet donitsit voilla ja kuorruta haluamallasi kuorrutteella.