Vappuna halusin tehdä joko munkkeja tai donitseja ja päädyinkin donitseihin kun muistelin viime vuotista munkkien paistoa ja sitä jännitystä mitä se sai aikaan. :D Löysin aivan mahtavan reseptin täältä http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/ne-maailman-parhaat-donitsit-uunissa.html ja päätin kokeilla. Kävin vain ensin metsästämässä donitsipellin itselleni ja pelti osoittautui todella käteväksi ja helpoksi! Kuorrutin donitsit vielä valkosuklaalla, maitosuklaalla sekä kinuskilla ja koristelin strösseleillä, ihan kun Arnoldsissa!
Tarvitset: (12 donitsia)
0,5dl öljyä
1,25dl piimää
1 muna
1dl sokeria
0,5tl suolaa
3dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
1tl vaniljasokeria
1tl kardemummaa
Voiteluun:
50g voita
Kinuskikuorrute:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
1dl kidesokeria
1rkl voita
Keitä kermaa ja sokereita niin kauan että seos sakeutuu. Lisää lopuksi voi. Dippaa donitseja kinuskiin ja anna jähmettyä.
Suklaakuorrutteet:
200g maitosuklaata tai valkosuklaata
3/4dl kuohukermaa
1rkl voita
Sulata suklaa kerman joukkoon kattilassa. Lisää lopuksi voi. Dippaa donitseja suklaaseokseen ja anna jähmettyä.
Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa keskenään. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää nesteiden joukkoon kevyesti sekoittaen.
Öljyä donitsipelti. Laita taikina pakastepussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä (voit käyttää myös pursotinta).
Täytä donitsipellin kolot taikinalla noin puoleen väliin (mielummin alle kuin yli).
Paista uunissa keskiosassa 200 asteessa n. 6-7 minuuttia.
Voitele uunista tulleet donitsit voilla ja kuorruta haluamallasi kuorrutteella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.