Laskiaispullia on leivottava joka vuosi. Tänä vuonna ajattelin kokeilla erilaisia täytteitä ja tietenkin myös perinteistä hillo-kermavaahto täytettä. Mantelimassa ei oikein täällä maistu, itselleni tulee mantelimassan mausta mieleen kun lapsena otettiin antibiootti nesteenä ja siinä oli karvasmantelin maku, eikä ollut kovin hyvää kun vieläkin muistaa maun.. Tällä ohjeella saat ihanan pehmeitä pullia! Tein kolmea erilasta makuvaihtoehtoa: 1. Banaania, kinuskikastiketta ja kermavaahtoa. 2. Mansikkahilloa ja kermavaahtoa. 3. Suklaalevitettä ja kermavaahtoa.
Tarvitset:
200g voita
5dl maitoa
2dl sokeria
2tl kardemummaa
1tl suolaa
2tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2pss kuivahiivaa
15dl vehnäjauhoja
Täytteet:
4dl vispikermaa
mansikkahilloa
banaani
kinuskikastiketta
suklaalevitettä
Sulata voi kulhossa. Lämmitä maito n. 45 asteiseksi.
Sekoita maitoon kuivahiiva, sokerit, kardemumma, suola ja kananmuna.
Sekoita jauhoista 8dl maidon sekaan vispilällä sekoittaen.
Sekoita loput jauhot joukkoon kädellä. Lisää loppuvaiheessa voisula.
Vaivaa taikinaa niin kauan että se irtoaa kulhon reunoilta ja käsistä.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla n. 45 minuuttia.
Pyörittele taikinasta samankokoisia pullia ja anna kohota vielä pellillä liinan alla n. 20 minuuttia.
Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle halutessasi raesokeria tai sirottele paistettujen pullien päälle tomusokeria.
Paista 200 asteessa n. 10-16 minuuttia pullien koosta riippuen.
Anna pullien jäähtyä ja leikkaa sitten pullista hattu irti.
Täytä pullat haluamillasi täytteillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.