Kesään sopii raparperipiirakka ja halusin kokeilla vähän erilaista raparperipiirakkaa kun yleensä olen tehnyt. Tästä tuli tosi mehevää ja suussasulavaa. Maistui myös ihanalta kun otti pakkasesta palan ja antoi vain hetken sulaa niin että piirakka oli vielä hieman jäässä, oikea helleherkku! Ohjeesta tulee taikinaa kahteen vuokaan, eli jos haluat vain yhden vuoan niin puolita taikina.
tarvitset:
pohjaan:
12 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
400 g voita
2 munaa
3 dl piimää
täytteeseen:
n. 5 raparperin vartta
2,5 dl sokeria
500 g maitorahkaa
200 g sitruunarahkaa
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
0,5 dl sitruunamehua
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää se kuivien aineiden joukkoon.
Jaa taikina kahteen osaan. Toiseen osaan lisää piimä sekä munat.
Laita vuokaan leivinpaperi ja kaada taikina missä on munat ja piimä vuokaan.
Pilko raparperinvarret kuutioiksi ja levitä pohjan päälle.
Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet keskenään ja kaada täyte raparperien päälle.
Murenna toinen puolikas taikinasta vielä täytteen päälle.
Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.