Tämä joulun makuinen kakku sopii hyvin joulupöytään. Oma irtopohjavuokani päätti tehtävänsä ja lukko petti jääkaapissa, joten koko glögikiille levisi jääkaappiin, sen takia kuvissa on niin vähän tuota glögikiillettä päällä. Jos sinulle ei käy samalla tavalla niin kiillettä tulisi olla n. 1cm kerros kakun päällä. :)
Tarvitset
Pohja:
200g piparkakkuja
100g margariinia
Täyte:
2dl kuohukermaa
200g vaniljarahkaa
180g valkosuklaata
3 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä
Kiille:
3,5dl glögiä
3 liivatelehteä
Murskaa piparit tehosekoittimessa. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan sekaan.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele pipariseos pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja sekoita vaniljarahka suklaan joukkoon.
Sekoita liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena nauhana suklaarahkan joukkoon kokoajan sekoittaen.
Sekoita suklaarahka kermavaahdon joukkoon hyvin. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Lämmitä 0,5dl glögiä mikrossa melkein kiehuvaksi ja kaada liivate ohuena nauhana kuumaan glögiin kokoajan sekoittaen.
Sekoita liivateglögi 3dl kylmää glögiä ja kaada kakun päälle. Laita jääkaappiin vielä tunniksi tai yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.