IMG_7303a.jpg

Ensimmäistä kertaa päätin kokeilla tehdä itse karjalanpiirakoita ja se ei ollutkaan yhtään niin hankalaa kun olin jostain syystä kuvitellut. Piirakoista tuli aika pieniä, vähän niinkuin cocktailpiirakoita, mutta oikein hyviä olivat!

Tarvitset:

puuroon:

1 dl vettä

1 rkl voita

1 l maitoa

2 dl puuroriisiä

1 tl suolaa

taikina:

2 dl vettä

1 tl suolaa

3,5 dl ruisjauhoja

1 dl vehnäjauhoja

 

Keitä ensimmäiseksi puuro. Kiehauta vesi ja voi ja lisää kattilaan maito. Kun maito on kuumentunut lisää puuroriisit. Anna kiehua n. 15-20min ja sekoita usein, jotta puuro ei pala pohjaan.

Käännä levy 1 lämmölle ja anna puuron hautua kannen alla n. 40 minuuttia välillä sekoittaen.

Sillävälin kun puuro jäähtyy tee taikina.

Lisää kylmään veteen suola ja pikkuhiljaa jauhoja. 

Kun taikina on kiinteää kaada se jauhotetulle pöydälle ja alusta loput jauhot vielä taikinaan.

Anna taikinan levätä liinan alla n. 20 minuuttia.

Kaulitse taikina n. 4mm paksuiseksi ja ota siitä pyöreällä muotilla tai lasilla ympyröitä.

Kaulitse ympyrät vielä n. 1-2mm paksuiseksi levyksi ja laita riisipuuroa keskelle levyä ja rypytä reunat.

Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia. Älä laita pellille leivinpaperia vaan ripottele siihen hieman ruisjauhoja ja asettele piirakat pellille.

Kun piirakat tulevat uunista voitele ne vesi-voi seoksella (n. 1dl kuumaa vettä ja 50g voita) ja laita kulhoon liinan alle pehmenemään 30 minuutiksi.

IMG_7310a.jpg