mansikkaraparp.jpg

Tarvitset:

pohja:

125 g margariinia

1 dl sokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

täyte:

n. 2 raparperin vartta pilkottuna

1 dl sokeria

1 prk vaniljarahkaa

1/2 prk kermaviiliä

2 kananmunaa

ripaus sokeria

n. 0,5 l mansikoita

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmunat.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.

Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Pilko raparperin varret ja lämmitä niitä sokerin kanssa mikrossa niin, että ne vähän pehmenevät.

Pilko mansikat.

Kaada mansikan ja raparperin palat taikinan päälle.

Sekoita rahka, kermaviili, munat ja sokeri keskenään ja kaada se piirakan päälle.

Paista 175-asteessa n. 40 minuuttia.