Viikonlopuksi suunnittelin työpaikkamme pikkujouluja varten laktoosittoman juustokakun. Mielestäni tästä tuli ihanan raikas eikä yhtään liian makea ja kaikille kakku maistui. :)
Tarvitset
pohja:
300g kaurakeksejä
150g laktoositonta margariinia
sitruunatäyte:
200g viola sitruunatuorejuustoa
1 sitruuna
2dl laktoositonta vispikermaa
4 liivatelehteä
3rkl kiehuvaa vettä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
suklaatäyte:
150g Brunbergin laktoositonta maitosuklaata
200g viola maustamaton tuorejuusto
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3rkl kaakaojauhetta
4 liivatelehteä
3rkl kiehuvaa vettä
Pinnalle kaakaojauhetta
Murskaa kaurakeksit tehosekoittimessa tai kauhan toisella päällä hakaten. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon.
Vuoraa irtopohja vuoka leivinpaperilla, myös reunat. Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin ensimmäisen täytteen valmistuksen ajaksi.
Tee ensin sitruunatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
Sekoita kulhossa sitruunatuorejuusto, 1 sitruunan mehu ja sokerit.
Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon tuorejuustoseos ja sekoita hyvin.
Sekoita liivatelehdet kiehuvaan veteen ja anna hetki jäähtyä. Kaada liivate sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen.
Kaada sitruunatäyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään n. 2 tunniksi.
Tee suklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita suklaan joukkoon tuorejuusto, sokerit ja kaakaojauhe.
Vatkaa toisessa kulhossa vispikerma vaahdoksi ja yhdistä siihen tuorejuustoseos.
Sekoita liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada jäähtynyt liivate täytteen joukkoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.
Kaada suklaatäyte sitruunatäytteen päälle ja laita jääkaappiin mielellään yön ajaksi.
Ripottele kakun päälle kaakaojauhetta siivilän läpi ja tarjoile!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.