IMG_7386a.jpg

tarvitset:

pohja:

350g minttudominoita

100g voita

täyte:

400g maustamatonta tuorejuustoa

1pss pätkiksiä

4dl vispikermaa

2,5dl vaniljavispiä

5 liivatelehteä

5rkl kiehuvaa vettä

1tl vaniljasokeria

koristeluun:

tuoretta minttua

tomusokeria

 

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa dominokeksit kulhossa ja sulata voi. Sekoita sulanut voi keskimurskan sekaan ja kaada seos irtopohjavuokaan. Laita täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin.

Vatkaa kermat vaahdoksi ja lisää joukkoon vaniljasokeri.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi.

Notkista tuorejuusto sekoittamalla sitä kulhossa.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne hyvin kiehuvaan veteen.

Kaada liivate ohuena nauhana tuorejuuston joukkoon kokoajan sekoittaen.

Sekoita tuorejuusto kermavaahdon sekaan.

Paloittele pätkikset pieniksi paloiksi ja kääntele ne vielä täytteen joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan ja laita päälle kelmu. 

Laita juustokakku jääkaappiin vähintään 2-3 tunniksi, mutta pidä mielellään yön yli.

Koristele kakku tomusokeroiduilla mintunlehdillä ja tarjoile!

IMG_7388a.jpg