Tämä oli ihan älyttömän maukasta! Sisältä pehmeää ja pinta oli ihanan rapea, olisin voinut syödä koko pellillisen samantien. Focaccia on myös todella helppo tehdä ja aikaa vie ainoastaan taikinan kohotus. :)
Tarvitset:
3,5 dl vettä
7 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa (11g)
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl valkosipulijauhetta
Päälle:
0,5 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
ripaus mustapippuria
1 tl hunajaa
pizzamaustetta
1/2 punasipuli
kirsikkatomaattia
Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva sekaisin ja lisää jauhoseos pienissä osissa veden sekaan. Lisää hunaja sekä oliiviöljy ja alusta taikinaa. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia liinan alla.
Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja voitele leivinpaperia oliiviöljyllä. Kun taikina on kohonnut, kaada se suoraan pellille ja muotoile taikinasta käsin pellin kokoinen. Anna kohota vielä n. 30 minuuttia.
Sekoita oliiviöljyn joukkoon hunaja, murskattu valkosipuli sekä mustapippuri.
Kun taikina on kohonnut tee siihen sormella kuoppia. Voitele focaccia öljyseoksella ja laita tomaatit ja sipulit päälle ja ripottele vielä pizzamaustetta oman maun mukaan.
Paista focacciaa uunissa 225 asteessa n. 12 minuuttia. Voitele leipä vielä oliiviöljyllä heti kun se tulee uunista. Tarjoile!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.