IMG_7239a.jpg

IMG_7248a.jpg

Tämä oli ihan älyttömän maukasta! Sisältä pehmeää ja pinta oli ihanan rapea, olisin voinut syödä koko pellillisen samantien. Focaccia on myös todella helppo tehdä ja aikaa vie ainoastaan taikinan kohotus. :)

Tarvitset:

3,5 dl vettä

7 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa (11g)

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl hunajaa

1 tl valkosipulijauhetta

Päälle:

0,5 dl oliiviöljyä

1 valkosipulinkynsi

ripaus mustapippuria

1 tl hunajaa

pizzamaustetta

1/2 punasipuli

kirsikkatomaattia

 

Lämmitä vesi 42 asteiseksi. Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva sekaisin ja lisää jauhoseos pienissä osissa veden sekaan. Lisää hunaja sekä oliiviöljy ja alusta taikinaa. Taikina saa jäädä aika löysäksi. Anna taikinan kohota n. 30 minuuttia liinan alla.

Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja voitele leivinpaperia oliiviöljyllä. Kun taikina on kohonnut, kaada se suoraan pellille ja muotoile taikinasta käsin pellin kokoinen. Anna kohota vielä n. 30 minuuttia.

Sekoita oliiviöljyn joukkoon hunaja, murskattu valkosipuli sekä mustapippuri.

Kun taikina on kohonnut tee siihen sormella kuoppia. Voitele focaccia öljyseoksella ja laita tomaatit ja sipulit päälle ja ripottele vielä pizzamaustetta oman maun mukaan.

Paista focacciaa uunissa 225 asteessa n. 12 minuuttia. Voitele leipä vielä oliiviöljyllä heti kun se tulee uunista. Tarjoile!

IMG_7247a.jpg