sacherkakku22.jpg

Tästä herkusta olen oppinut pitämään kun silloin pienenpänä äidille ostettiin aina synttäreiksi sacherleivos ja sain tietenkin maistaa joka kerta. :) Kakusta tuli suussa sulava ja tosi suklainen johon aprikoosimarmeladi toi ihanaa raikkautta.

Tarvitset

Pohja:

200g taloussuklaata

175g voita

4 kananmunaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

 

Kostutus:

1dl maitoa

3tl vaniljasokeria

 

Täyte:

Purkki aprikoosimarmeladia (n. 300g)

 

Kuorrutus:

200g taloussuklaata

1dl vispikermaa

1rkl voita

 

Voitele irtopohjavuoka (n. 23cm). Sulata suklaa ja voi mikrossa välillä sekoittaen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää suklaavoi joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan siivilän läpi varovasti käännellen.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia.

Anna jäähtyä hyvin ennen kun poistat kakun vuoasta.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja kostuta ensin alin kerros ja levitä aprikoosimarmeladi päälle.

Laita toinen kerros alimman päälle ja taas kostuta ja levitä aprikoosimarmeladi.

Kostuta myös ylin kerron siltä puolelta joka tulee keskimmäistä kerrosta vasten.

Tee kuorrute. Mittaa vispikerma kattilaan ja lisää suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja lisää voi. 

Anna suklaan hetki jäähtyä ja kaada se sitten kakun päälle. Levitä kuorrute myös reunoille nuolijan avulla.

Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

IMG_7761a.jpg