Tänä pääsiäisenä on netistä löytynyt paljon erilaisia kinder kakku/piirakkaohjeita, joten ajattelin itsekin kokeilla. Kinder on ihan ehdottomasti lemppari pääsiäisherkkuni! Omassa kakussani kävi sillä tavalla, että laitoin kuorrutteeseen liikaa kermaa, joten se ei ikinä jähmettynyt vaan oli valuvaa kuten kuvasta näkyy, mutta valuva kuorrute sopi kakkuun aika hyvin, oli oikein suussa sulavaa. Laitan ohjeeseen kumminkin pienemmän määrän kermaa, jotta te saatte kunnon kuorrutteen aikaiseksi. :D

IMG_7311a.jpg

Tarvitset:

pohja:

300 g domino keksejä

150 g margariinia

täyte:

4 liivatelehteä

3 rkl kuumaa vettä

2 dl kuohukermaa

400 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

250 g valkosuklaata

kuorrute:

1 dl kuohukermaa

200 g maitosuklaata

 

Murskaa dominokeksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksimurskaseos pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon myös tuorejuusto sekä tomusokeri.

Sulata valkosuklaa mikrossa n. 30 sekuntia kerrallaan ja välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä hetki ja kaada se sitten muun täytteen sekaan.

Kuumenna 3 rkl vettä kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan veteen hyvin. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen.

Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2h.

Tee kuorrute kattilassa miedolla lämmöllä sulattaen suklaa kerman joukkoon. Sekoita kokoajan. Kun suklaa on kunnolla sulanut anna kuorrutteen jäähtyä hetki kylmällä levyllä.

Kaada jäähtynyt kuorrute jähmettyneen juustokakun päälle ja anna olla jääkaapissa pari tuntia. Tarjoile!

IMG_7315a.jpg