mansikkarapar.jpg

Tarvitset:

pohja:

n. 200 g Digestive keksejä

100 g margariinia

Raparperitäyte:

2 raparperin vartta pilkottuna

1 dl sokeria

1/2 purkkia vaniljatuorejuustoa

1,5 dl kuohukermaa

2 liivatelehteä

3 rkl kiehuvaa vettä

Mansikkatäyte:

n. 3 dl pakastemansikoita

0,5 dl sokeria

1/2 purkkia vaniljatuorejuustoa

1,5 dl kuohukermaa

2 liivatelehteä

3 rkl kiehuvaa vettä

 

Murskaa digestive keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele muruseos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Kiehauta raparperipalat ja sokeri niin, että raparperit soseutuvat. Sekoita raparperit tuorejuustoon.

Kaada kiehuvaan veteen sekoitetut liivatelehdet ohuena nauhana raparperiseokseen. Anna jäähtyä ja sekoita seos vatkattuun kuohukermaan.

Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin n. 1 tunniksi.

Sillä aikaa tee mansikkatäyte. Kiehauta mansikat ja 0,5 dl sokeria niin, että mansikat soseutuvat. Sekoita tuorejuuston joukkoon.

Kaada ohuena nauhana liivate mansikkaseokseen ja anna jäähtyä. Sekoita vatkatun kuohukerman joukkoon.

Kaada mansikkatäyte raparperitäytteen päälle ja laita vielä jääkaappiin n. 3 tunniksi tai yön yli.

Koristele tuoreilla mansikoilla.