mansikkajuusto.jpg

Tarvitset:

Pohja:

200 g digestive keksejä

100 g sulatettua margariinia

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa

 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

250 g pakastemansikoita

1 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

5 rkl kuumaa vettä

 

Laita irtopohjavuoan (n. 24cm halkaisija) pohjalle leivinpaperi.

Murskaa digestive keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa kun saat täytteen muuten valmiiksi.

Soseuta pakastevadelmat sauvasekoittimella ja sekoita mansikkasoseen joukkoon tuorejuusto sekä sokeri. Vatkaa toisessa kulhossa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto seos vaniljavaahdon joukkoon.

Lämmitä mikrossa n. 5 rkl vettä ja sekoita liivatelehdet kuumaan veteen. Kaada liivate ohuena nauhana mansikkatäytteen sekaan kokoajan hyvin sekoittaen.

Laita juustokakku jääkaappiin hyytymään 2-3 tunniksi tai mielellään yön yli.

Seuraavaksi juustokakusta otetaan pyöreitä pieniä leivoksia muotilla. Itse tein pyöreän muotin leikkaamalla juomatölkin kahtia!