Olen aina jotenkin ajatellut, että tuulihattujen tekeminen on kauhean vaikeaa, mutta kun vihdoin uskaltauduin niitä tekemään niin ei se ollutkaan haastavaa. Tuulihatut voi täyttää joko suolaisella tai makealla täytteellä, itse päädyin mansikkahilloon ja kermavaahtoon!
Tarvitset
100g margariinia tai voita
3dl vettä
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Sekoita siivilöidyt jauhot sekaan. Sekoita kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta.
Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä n. 15 minuuttia.
Lisää kananmunat taikinaan yksitellen vatkaten.
Pursota taikina leivinpaperoidulle vuoalle. Jätä hyvin tilaa pursotusten väliin, koska taikina kohoaa uunissa.
Paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Anna tuulihattujen jäähyä hyvin ja leikkaa ne sitten puoliksi ja täytä haluamillasi täytteillä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.