Tarvitset
Pohja:
3 munaa
2dl sokeria
75g margariinia
1dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Kostutus:
1dl rommia
3rkl sokeria
Täyte:
2dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vaniljarahkaa
140g pätkiksiä (1pss mini bites)
3 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä
1rkl vaniljakreemijauhetta
Kuorrute:
4dl vispikermaa
3rkl kaakaojauhetta
3rkl vaniljasokeria
2rkl vaniljakreemijauhetta
Valmista ensimmäisenä kakkupohja. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24-26cm).
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita maito ja sulatettu margariini keskenään ja lisää ne vaahtoon.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan, älä sekoita liikaa.
Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se sitten. Leikkaa kakku kahtia ja laita jääkaappiin kylmettymään.
Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe.
Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään ja lisää vielä sulatetut pätkikset joukkoon. Sekoita liivate kiehuvaan veteen ja kaada se ohuena nauhana kokoajan sekoittaen pätkisseoksen joukkoon.
Sekoita pätkisseos ja kermavaahto keskenään.
Kostuta kakkupohjan molemmat puolet rommi-sokeriseoksella.
Levitä täyte pohjan päälle ja laita ylempi kerros täytteen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 2 tunniksi. (Jos täyte on liian valuvaa, voit laittaa pohjan takaisin irtopohjavuokaan ja levittää täytteen vasta sitten).
Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja lisää loppu vaiheessa vaniljakreemijauhe sekä 1rkl vaniljasokeria. Ota 1/3 vaahdosta eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe, sekä 2rkl vaniljasokeria.
Levitä kakun päälle kaakaokermavaahto ja pursota tai levitä pelkkä kermavaahto kakun reunoille.
Voit koristella kakun haluamallasi tavalla, itse murskasin päälle vielä 2 pätkis patukkaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.