p%C3%A4tkiskakku14.jpg

Tarvitset

Pohja:

3 munaa

2dl sokeria

75g margariinia

1dl maitoa

3dl vehnäjauhoja

0,5dl kaakaojauhetta

2tl leivinjauhetta

 

Kostutus:

1dl rommia

3rkl sokeria

 

Täyte:

2dl vispikermaa

200g maustamatonta tuorejuustoa

200g vaniljarahkaa

140g pätkiksiä (1pss mini bites)

3 liivatelehteä

2rkl kiehuvaa vettä

1rkl vaniljakreemijauhetta

 

Kuorrute:

4dl vispikermaa

3rkl kaakaojauhetta

3rkl vaniljasokeria

2rkl vaniljakreemijauhetta

 

Valmista ensimmäisenä kakkupohja. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (24-26cm).

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita maito ja sulatettu margariini keskenään ja lisää ne vaahtoon.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan, älä sekoita liikaa.

Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 35 minuuttia.

IMG_7667a.jpgIMG_7666a.jpg

Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se sitten. Leikkaa kakku kahtia ja laita jääkaappiin kylmettymään.

Valmista kakun täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vaniljakreemijauhe. 

Sekoita tuorejuusto ja vaniljarahka keskenään ja lisää vielä sulatetut pätkikset joukkoon. Sekoita liivate kiehuvaan veteen ja kaada se ohuena nauhana kokoajan sekoittaen pätkisseoksen joukkoon.

Sekoita pätkisseos ja kermavaahto keskenään.

Kostuta kakkupohjan molemmat puolet rommi-sokeriseoksella.

Levitä täyte pohjan päälle ja laita ylempi kerros täytteen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään n. 2 tunniksi. (Jos täyte on liian valuvaa, voit laittaa pohjan takaisin irtopohjavuokaan ja levittää täytteen vasta sitten).

Vatkaa kuorrutteen kerma vaahdoksi ja lisää loppu vaiheessa vaniljakreemijauhe sekä 1rkl vaniljasokeria. Ota 1/3 vaahdosta eri kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe, sekä 2rkl vaniljasokeria.

Levitä kakun päälle kaakaokermavaahto ja pursota tai levitä pelkkä kermavaahto kakun reunoille.

Voit koristella kakun haluamallasi tavalla, itse murskasin päälle vielä 2 pätkis patukkaa.

IMG_7684a.jpg