IMG_7251a.jpg

Nämä keksit veivät kyllä kielen mennessään! Ei meinannut edes taikinaa jäädä itse kekseihin kun sitäkin olisi voinut lusikalla syödä koko kulhollisen. Keksit ovat aika makeita joten jos haluat vähän vähemmän makeita niin vähennä vain sokerin tai stevian määrää! :)

100 g voita tai margariinia

1 dl maapähkinävoita

2,5 dl fariinisokeria

0,5 dl sokeria

0,5 dl steviaa

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

0,5 tl ruokasoodaa

0,5 tl suolaa

2,5 dl kaurahiutaleita

150 g valkosuklaata

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Rouhi valkosuklaa pieneksi rouheeksi.

Sulata voi sekä maapähkinävoi mikrossa ja lisää joukkoon fariinisokeri sekä sokeri ja stevia. Anna seoksen jäähtyä rauhassa. Sen jälkeen lisää seokseen kananmunat hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola keskenään. Lisää jauhoseos sekä kaurahiutaleet taikinaan käännellen. Kääntele lopuksi vielä suklaarouhe taikinan sekaan.

Ota ruokalusikalla taikinasta pieniä palloja ja asettele ne leivinpaperille. Tässä pitää käsin vähän auttaa kun taikina on sen verran löysää.

Paista 175 asteessa n. 12-15 minuuttia. Keksit saavat olla aika pehmeitä tullessaan uunista. Anna keksien jäähtyä kunnolla.